Alles wat we te weten zijn gekomen via de Q3 investering call

Gisteren was de Disney conference call om de Q3 cijfers toe te lichten en de mogelijkheid te geven om vragen te stellen. Met de Disney+ launch voor de deur in het volgende kwartaal is er veel gesproken over Disney+ we zijn het volgende te weten gekomen.

21st Century Fox

De volledige overname van 21st Century Fox door Disney is voleindigd. Vanwege de lange duur van bod tot overname is de echte invloed van Disney pas te merken over een jaar of twee. De focus zal verschuiven naar productie van minder films voor de bioscoop maar met een hogere kwaliteit. De overige films die worden gemaakt zullen direct worden gelanceerd op Disney+ en Hulu.

Bij de lancering van Disney+ zal er 300 uur van de Fox libary beschikbaar zijn. Tevens zullen er remakes worden gemaakt van de volgende titels.

  • Home alone
  • Night at the museum
  • Cheaper by the dozen
  • Diary of a wheepy kid

Uiteraard kunnen we de originele films ook verwachten op Disney+.

Internationale lancering

Tijdens de lancering van Disney+ in de VS is er ook gesproken over 2 andere regio’s waar bijna simultaan Disney+ gelanceerd zal worden. Hoewel er verder geen details zijn bekendgemaakt zijn dit hoogstwaarschijnlijk Canada en Europa. Dat er op de playstation wordt getest voor Europa lijkt dat te ondersteunen.

Disney is dan ook druk bezig om lokale content op te kopen om te voldoen aan de vereiste dat een minimaal percentage lokaal moet zijn geproduceerd. Bluey is daarvan een goed voorbeeld van.

Ook is Disney druk in gesprek met Apple, Amazon en Google om via hun ook Disney+ aan te bieden. Je moet hier denken aan Apple tv en bijvoorbeeld een direct connectie via de chromecast.

Toy Story 2

Content tijdens de lancering

Tijdens de lancering zullen er 7500 afleveringen te zien zijn van Disney tv. Hier bovenop komt nog 600 uur aan content van National Geographic en de 300 uur uit de Fox libary.

Tevens zullen er meer dan 300 films te vinden zijn tijdens de lancering en zal dit snel groeien tot 400 films in het eerste jaar. De films kun je op de volgende manier onder verdelen:

  • 4 Marvel films
  • 8 Star Wars films
  • 18 Pixar films
  • 70 Disney animatie films
  • 240 Disney live action films

Overige informatie

Niet alle content die gemaakt wordt voor de televisie zullen direct te zien zijn op Disney+. Je kan hier denken aan programma’s van Disney-channel, ABC, FX en National Geographic. Hoewel voor sommige programma’s het verschil misschien maar een paar dagen is kan dat voor andere content langer in beslag nemen. Uiteindelijk moet alle content wel beschikbaar zijn op Disney+ of Hulu.

Tevens zal Disney veranderingen door voeren als de traditionele manier van TV kijken ineens sterk afneemt. In dat geval zal de Content dat eerst bedoeld was voor TV direct over gaan naar de streaming platforms.

Disney heeft ook bekendgemaakt dat in de VS Disney+ beschikbaar zal zijn in een bundel samen met ESPN+ en Hulu met advertenties voor $ 12,99. Verwacht echter niet dat wij in Europa ook zo’n aanbieding krijgen.