Disney plus nieuws en geruchten van de week

Het was een geweldige week. Disney plus is gelanceerd en we hebben al heel wat van de nieuwe series en films bekeken. We zijn dus iets later met onze nieuws terugblik. Toch was er genoeg te melden.

Spider-man

We hopen natuurlijk allemaal dat we alle Marvel films kunnen kijken via Disney plus. Jammer genoeg moeten we toch nog naar de winkel om een DVD of blue ray te kopen. Ricky Strauss de man die gaat over de programmering van Disney plus heeft tegen the verge het volgende gezegt. “We houden van onze vrienden bij Sony, maar we hebben geen plannen om de live-action Spider-Man films naar Disney+ te halen”

De lancering

Dinsdag 12 November was de datum waar veel mensen naar uitkeken. Toen ook nog alle films en series eerder beschikbaar was iedereen blij voor een paar uur. Want toen begon de ellende mensen konden niet inschrijven of ook maar iets bekijken. Tevens kregen verschillenden mensen meldingen dat hun wachtwoord was veranderd.

Het zal niet geholpen hebben dat hackers combinaties van email en wachtwoorden aan het uitproberen waren en zodoende toegang kregen tot miljoenen accounts. Als je geen uniek wachtwoord hebt op je Disney plus account verander deze dan als nog.

Toch kon Disney ook blij zijn na dinsdag ondanks alles. Zo maakte het Bedrijf bekend dat meer dan 10 miljoen mensen zich hebben ingeschreven. Dit ligt ruim boven wat analisten hadden verwacht. Tevens waren er lovende recensies en feedback voor de original series en films. (Onze favoriet en one liner op dit moment komt van Vorkie stelt een vraag: wat is een vriend?)

Feedback

Via twitter en andere kanalen kwam er veel feedback over de aanpassing van de beeldverhouding voor de Simpsons. De eerste seizoenen zijn namelijk niet in de breedbeeld verhouding gemaakt en snijdt Disney plus wat van de boven en onderkant af. Dit tot afschuw van vele fans die gelijk ten strijde trokken. Disney heeft geluisterd en zal de mogelijkheid in gaan bouwen om de afleveringen in de originele verhoudingen te kijken. Wanneer en of dit ook voor de overige content geldt is nog niet bekend.