Wat we hebben geleerd uit de Q4 2019 investering call

Gisteravond naar beurs sluiting in de VS kwam Disney met zijn Q4 cijfers over 2019. Er werd veel gesproken over Disney+ het project waar Disney al 4 jaar mee bezig is. De volgende dingen hebben we geleerd.

Test in Nederland

De test in Nederland is als heel positief ervaren. Zowel de feedback als het gebruik gaven veel nieuwe inzichten voor Disney. Ten eerste was veel van de gekregen feedback positief op zowel het gebruik als de gehele kwaliteit van de service. Tevens werd aangegeven dat wij slechts een gedeelte van de libary hebben ontvangen. Het is dus wachten wat we dinsdag allemaal voor extra’s krijgen.

Wij Nederlanders hebben veel gekeken maar maakte echter veel gebruik van de optie om films en series te downloaden. Verder maakte we een redelijk gebruik van de personalisatie en het met meer mensen gelijk kijken.

Waar bij velen de veronderstelling is dat Disney+ alleen voor gezinnen en kinderen is, is uit de test juist gebleken dat meerdere demografische groepen gebruik maken van Disney+. Of het nu gaat om jongeren, ouderen, man, vrouw, single of in een gezin iedereen doet mee. Tevens blijkt dat we alles bekijken en dat er niet een bepaald gedeelte er uit springt.

Originele content

We weten al dat we dinsdag gelijk 10 nieuwe shows, series of films erbij krijgen. Het doel van Disney is om dit in het eerste jaar uit te breiden naar 45 shows, series of films. Binnen 5 jaar moet dit aantal gestegen zijn tot 60 series, shows of films per jaar. Dit betekent dat we iedere weeks iets nieuws mogen verwachten dat alleen via Disney+ te bekijken is.

TV’s

Er is al veel negatieve feedback gegeven over de ondersteuning van tv’s. In de call vertelde Bob Iger echter dat er nieuwe overeenkomsten zijn gesloten met Samsung, LG en ook Amazon Fire. Verwacht dus dat alle nieuwe tv’s van Samsung en LG beschikking hebben over Disney+. Vanaf heden is er met terugwerkende kracht ook ondersteuning voor Samsung tv’s die gemaakt zijn in 2016 of later.

Hulu

Er zijn door Disney geen uitspraken gedaan over het uitbreiden van Hulu naar andere landen. Op dit moment beschikt Hulu over 82 miljoen betalende abonnees. Tevens is aangekondigd dat alle series die te zien zijn op de FX kanalen hun thuis zullen vinden op Hulu. Tevens zijn er door FX 4 projecten in productie voor Hulu.

Wat dit betekent voor Nederland is nog afwachten. Op dit moment kunnen wij bijvoorbeeld de series Immortals en Agent Carter bekijken die in de VS alleen te zien zijn op Hulu. Het kan dus best zijn dat wij Hulu content te zien krijgen op Disney+ in Nederland

West Europa

Als laatst heeft Disney ook aangegeven dat op 30 maart 2020 Disney+ wordt uitgerold over heel west Europa. Verwacht dus dat België vanaf 30 maart ook de beschikking heeft over Disney+. Als je als Nederlander in het buitenland echter een Nederlandse bank rekening hebt dan kan je je Disney+ abonnement daarmee afsluiten en gewoon Disney+ over heel Europa bekijken en hoef je niet tot 30 maart te wachten.


In een eerdere versie van het artikel werd vermeld dat er alleen ondersteuning was voor nieuwe Samsung tv’s. Er is op dit moment ondersteuning op Samsung tv’s vanaf 2016. Dit is in het artikel aangepast.