Nieuws en geruchten van de week

Morgen wordt Disney+ officieel gelanceerd en krijgen ook wij er extra content bij. Afgelopen week was het nieuws dus ook gevuld met voorproefjes om mensen lekker te maken. Tevens werden de cijfers van Q4 gepresenteerd.

Advertenties

Disney heeft altijd aangegeven dat er geen advertenties worden getoond op Disney+. Hier zijn ze echter toch op terug moeten komen. Om de rechten weer terug te bemachtigen voor sommige films heeft Disney een overeenkomst moeten sluiten met Starz die de rechten bezit. In die overeenkomst is bepaald dat bij het inschrijf proces voor Disney+ en ESPN+ een advertentie van Starz wordt getoond. Dit geldt waarschijnlijk alleen voor de VS.

TV ondersteuning

Bij de presentatie van de cijfers over Q4 werd bekend gemaakt dat er nu ondersteuning zal zijn voor Samsung tv’s gemaakt vanaf 2016. Tevens is er ondersteuning van LG en Amazon Fire.

Tevens werd in de presentatie verteld over de test in Nederland. Bob Iger vertelde dat hoewel de getoonde series en films slechts een gedeelte was van de volledige bibliotheek, dat er door een breed publiek werd gekeken naar Disney+. Ook het soort films en series dat we graag kijken is heel breed wat aangeeft dat er voor iedereen iets interessants te zien is. Tevens is de download optie heel veel gebruikt.

Nieuwe shows in ontwikkeling

Discussingfilm heeft naar buiten gebracht dat er een nieuwe Mighty Ducks serie in ontwikkeling is voor Disney+. De serie zal draaien om een 13 jaar oude jonge die uit het team wordt gezet. Zijn moeder besluit vervolgens een eigen team op te zetten.

Deadline meld dat er ook een game show in ontwikkeling is voor Disney+ met de naam “The Big Fib”. De show zal een half uur duren en het eerste seizoen zal uit 30 afleveringen bestaan. In de show gaan kinderen de strijd met elkaar aan om erachter te komen welke expert de waarheid spreek. De experts zullen bestaan uit twee volwassenen waarvan één de waarheid verteld en de ander slechts leugens. De presentatie zal worden gedaan door Yvette Nicole Brown en Rhys Darby.

Populair in Nederland

Techcrunsh kwam achter de cijfers van SimilarWeb die onderzoek heeft gedaan naar de meest bekeken films en series in Nederland. Op 1 staat Marvel’s Avengers: Infinity War gevolgd door Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels.

Top 10 FilmsTop 10 series
1. Marvel Studios’ Avengers: Infinity War 1. Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.
2. Marvel Studios’ Black Panther 2. Star Wars: The Clone Wars
3. Incredibles 2 3. Star Wars Rebels
4. Beauty and the Beast 4. Marvel’s Agent Carter
5. Rogue One: A Star Wars Story 5. Phineas and Ferb
6. Solo: A Star Wars Movie 6. The Suite Life of Zack and Cody
7. Star Wars: The Last Jedi 7. Marvel’s Runaways
8. High School Musical 8. Marvel Comics’ X-Men
9. Star Wars: The Phantom Menace 9. Disney Ducktales
10. Marvel Studios’ The Avengers 10. Kim Possible

Trailers

Ook deze week kregen we weer een trailer voorgeschoteld voor de Pixar film Soul.